Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


GESZTENYÉS PALACSINTA

2008.01.23

Hozzávalók:

A tésztához:
3 tojás, 30 dkg liszt, fél liter tej és kb. egy pohárnyi (2 dl) szódavíz vagy buborékos ásványvíz, 2-3 evőkanál étolaj, csipetnyi só, egy zacskó vaníliás cukor, fél kávéskanál őrölt fahéj, egy jól megmosott narancs reszelt héja.
A palacsintasütő kikenéséhez étolaj.

A töltelékhez:
50 dkg tisztított főtt gesztenye, 20 dkg porcukor, 2 dl habtejszín, 1 evőkanál rum (vagy néhány csepp rumaroma), apróra vágott kandírozott narancshéj (kihagyható).
(Esetleg - ha nincs valódi gesztenyénk - fél kg gesztenyemassza és 2 dl habtejszín.)

 

Kép

 

Elkészítés:

A tészta hozzávalóiból egynemű masszát keverünk. Az ásványvizet apránként öntjük a tésztába, ezzel állítva be a megfelelő sűrűséget.
A keveréket ezután 15-20 percig állni hagyjuk.

Ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez a főtt gesztenyeszemeket egy erős nejlonzacskóba rakjuk, és húsklopfolóval összetörjük. Ezután az összetört gesztenyét egy magas falú tálba öntjük, rászórjuk a porcukrot, ráöntjük a rumot, hozzáadjuk a tejszínt, és az egészet merülőmixerrel sima krémmé keverjük, végül pedig  a kandírozott narancshéjdarabkákkal ízesítjük.
(Ha gesztenyemasszát használunk, akkor a fagyasztott masszát engedjük fel, nyomjuk át krumplinyomón, aztán keverjük össze a tejszínnel és a narancshéjdarabokkal.)

A palacsintatésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk, aztán bőven megkenjük őket a gesztenyekrémmel.

A palacsintákat díszíthetjük narancsszeletekkel, tejszínhabbal, csokoládéöntettel, és melegen tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.