Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KARAMELLIZÁLT GYÜMÖLCS

2008.01.18

Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg barna cukor, 1 evőkanál vaj, 1 kg gyümölcs (lehetőleg többféle), 1 evőkanál gyümölcslikőr.

  

p1130464-dd.jpg

  

Elkészítés:

A cukrot egy magas falú, nagy serpenyőben - állandóan kevergetve - megolvasztjuk. Amikor sárgulni kezd, belekeverjük a vajat, utána pedig, mikor a vaj teljesen felolvadt, a likőrt. A szirupba tesszük a megtisztított gyümölcsdarabokat a keménységük sorrendjében: először a keményebbeket, végül a legpuhábbakat. Az összes gyümölcsöt megpároljuk egy kicsit. De ne főzzük őket túl puhára!

A gyümölcsöket tányérokra szedjük, a visszamaradt karamellel leöntve tálaljuk.

 

Tipp:

Valamilyen magas alkoholtartalmú itallal tálalásnál leöntve, meggyújtva flambírozhatod is a gyümölcsöket.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Karamellizált gyümölcs.

(pumi., 2011.03.08 18:51)

Kipróbáltam. Finom volt:)
Köszi