Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


REFORM KEKSZ - ami nagyon finom

2008.01.10

Hozzávalók:

20 dkg puha vaj, 15 dkg barnacukor, 10 dkg liszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 10 dkg zabpehely, 2 tojás, fél kiskanál sütőpor, egy csipetnyi só, fél kiskanál őrölt fahéj, 10 dkg csokoládé (lehet karobcsokoládé*** is) mogyorónyi darabokra vágva, 10 dkg egész mandula, (esetleg jégcukor díszítésnek).

*** A karobról itt olvashatsz: KAROB.

  

Kép

  

Elkészítés:

A vajat összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a tojásokat és egy csipetnyi sót. Egy másik tálban összeöntjük a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és a fahéjat. A liszkeveréket a vajas krémbe forgatjuk. Végül hozzáadjuk a csokoládédarabokat és a mandulát.

Az így kapott tésztából kiskanállal diónyi halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távol, mert sülés közben szétterülnek.

A kekszeket előmelegített 230 fokos sütőben 12-15 perc alatt megsütjük. (Akkor vannak készen, ha kicsit barnulni kezdenek. Ilyenkor a kekszek még puhák, de a sütőből kivéve 2-3 perc alatt megszilárdulnak.)

A sütő mindenképpen legyen nagyon forró, amikor a süteményt berakjuk sülni, különben a kekszek szétfolynak.

 

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Karob

(Szamóca, 2009.07.30 19:19)

Szia Zsóka!
A karobról itt olvashatsz:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edd-magad-egeszsegesre_/karob

Karobcsokoládé

(Zsóka, 2009.07.30 18:44)

Ez mi?Miben különbözik a többitől?Kösz.