Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


COOKIES(314)

2008.01.28

Hálás köszönet Lenkának az alapötletért!  

Hozzávalók (80-100 db kekszhez):
25 dkg puha vaj, 10 dkg sötétbarna nádcukor, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, 50 dkg rétesliszt, 10 dkg durvára vágott dió vagy mogyoró vagy mandula (vagy ezek keveréke), 10 dkg apróra vágott csokoládé, 1 kiskanál sütőpor.

  

Kép

 

Elkészítés:
A szobahőmérsékletű (puha, de nem olvasztott) vajat összekeverjük a háromféle cukorral, majd a tojásokkal.
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, belekeverjük a durvára vágott diófélét és a csokidarabkákat.
A lisztes keveréket egy kanál segítségével beleforgatjuk a vajas krémbe. (Egy lágy, ragadós masszát kell kapnunk, ami azonban egyáltalán nem folyékony.)
Ezután a tésztából jó maréknyi darabokat veszünk ki egy alufóliára, folpackra vagy sütőpapírra. A masszából hosszú, kb. 3 cm átmérőjű hengert formálunk. A hengert beletekerjük a fóliába, és kb. 10 percre betesszük a mélyhűtőbe. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta el nem fogy.
Mire az utolsó adagot a fagyasztóba tesszük, az elsőnek berakottat már vehetjük is ki.
A rudat kicsomagoljuk, 7-8 mm-es köralakú szeletekre vágjuk. Az egyes darabkákat egymástól jó távol sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk (sülés közben szétterülnek), aztán előmelegített 200 fokos sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. (Vigyázat, nagyon gyorsan sülnek!)

Amikor kivesszük a sütiket a sütőből, még lágyak, csak néhány perc múlva válasszuk le őket a sütőpapírról, addigra megszilárdulnak, és csodálatosan ropogóssá válnak.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Szia! :)

(Szamóca, 2009.07.07 09:42)

Nagyon örülök, hogy ízlett!
És annak még jobban örülök, hogy megjött a kedved a sütéshez. Szerintem nagyon jó móka, és egyáltalán nem bonyolult.
A legtöbb sütim olyan, amit nagyon könnyű elkészíteni.
Sok sikert a további sütögetéshez!

finom

(Pocok, 2009.07.07 09:27)

életemben először sütök önállóan /18évesen/ és isteni ez a süti!!Köszönöm szépen:))

Cukor

(Szamóca, 2009.07.01 10:26)

Persze, nyugodtan használhatsz hagyományos cukrot is.
A barnacukor egy kis plusz karamellás ízt és extra ropogósságot az a keksznek, de anélkül is finom.

cukor

(Iza, 2009.06.30 23:52)

lehet sima kristálycukor is nádcukor helyett?

Szia Melinda! :)

(Szamóca, 2009.03.13 18:03)

Ha nincs rétesliszted, megsütheted finomlisztből is. Kicsit más lesz, de úgy is finom.

Finom

(Melinda, 2009.03.13 15:46)

Ez igazán nagyon-nagyon jó recept.Biztosan gyakrabban fogom készíteni.Igen finomra sikeredett.Csak fél adagot csináltam,mert ennyi rétesliszt volt itthon,hát kár,mert elfért volna belőle az egész adag is.Így holnap újat sütök.Köszönöm.