Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KINDER PINGUI HÁZILAG

2008.01.18

Hozzávalók:

A tésztához: 12 tojás, 12 evőkanál kristálycukor, 11 evőkanál rétesliszt, 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor (ha sötétebb a kakaópor, akkor elég két evőkanálnyi).

 A töltelékhez: 1 liter tejszín, 20 dkg porcukor, 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor (pl. Aranka), 3 csomag habfixáló. (Vagy 1 liter Hulala növényi tejszín és 1 csomag főzés nélkül készíthető vaníliás pudingpor.)

A sütemény tetejére és a krém közepébe: 30 dkg olvasztott csokoládé.

   

Kép

   

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. A lisztet egybeszitáljuk a kakaóporral. (A kakaóport mindenképpen szitálni kell, nehogy csomós maradjon!) Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaós lisztet.
A habos tésztát két egyenlő részre osztjuk, és egy-egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, aztán előmelegített 200 fokos sütőben egyenként megsütjük. (Egy-egy lap körülbelül 8-10 perc alatt megsül.)

A krémhez a tejszínt egy nagy tálba öntjük, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, a cukrot és a habfixálót, amikkel krémsűrűségűre keverjük. (Vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)

A csokoládé felét megolvasztjuk, aztán félretesszük, néha megkeverjük, hogy ne kössön meg.

Az egyik piskótalapot egy nagy tálcára tesszük, rákenjük a krém egyik felét. Ezt leöntjük olvasztott csokoládéval. Várunk egy picit, hogy a csokoládé dermedni kezdjen. Ezután rákenjük a krém másik felét. Rátesszük a másik tésztalapot, kicsit lenyomkodjuk, végül megolvasztjuk a többi csokoládét is és a sütemény tetejét bevonjuk vele. (Esetleg megszórhatjuk csokoládédarával is, hogy ropogósabb legyen a bevonat.)

A kész süteményt hideg helyre tesszük, amíg megdermed. Utána szeleteljük. (A szeletelésnél éles kést kell használni, mert a krém könnyen kinyomódik.)

   

Tipp:

A recept legbonyolultabb része a krém közepébe kenendő csokoládé. Ezt könnyen pótolhatod, ha helyette egy réteg csokoládédarát szórsz az alsó krémrétegre, és azt borítod be a másik réteg krémmel.

Ha nagyon "valódi" Kinder Pingui-t akarsz csinálni, a süteményt szeleteld föl anélkül, hogy a tetejét bevontad volna csokival, tedd a szeleteket rácsra néhány centi távolságra egymástól, és úgy öntsd le őket csokival, hogy a csoki a szeletek oldalára is lefolyjon.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

aranka

(Kata, 2012.02.28 17:15)

Fantasztikusan néz ki. Azt szeretném kérdezni, hogy a főzés nélküli pudingport minden nagyobb hipermarketben lehet venni? És mennyiért?

kinder pinqui

(Iza, 2011.10.16 17:17)

Embertelen finom lett! Egy gondom volt: a csokimáz középre helyezése. A darát nem szeretjük, így ahogy rácsorgott, össze-vissza, és kész. Köszönet a receptért.
Iza




puding

(Mónika, 2011.03.09 16:25)

Szia,

a főzés nélküli Aranka por helyett nem lehet rendes főzött pudingot használni?

Re: puding

(Szamóca, 2011.03.09 18:43)

Szia Mónika!
Nem tudom, milyen lenne rendes, főzős pudinggal. Egy biztos: más.

kinder pingui

(aniko, 2011.01.25 19:54)

nagyon jól néz ki a süti holnap meg fogom sütni mejd megirom milyen lett

erika

(penzes , 2010.08.06 13:37)

ezt az edesseget a fiam nagyon imadja.

Tepsi méret

(Meskete, 2010.07.01 18:19)

Kedves Szamóca!
Ez a süti nagyon felkeltette az érdeklődésemet! :)
Szeretném megkérdezni, hogy ez a mennyiség a normál nagy tepsihez való? Ha nem, akkor Te mekkorában szoktad sütni?

Köszi

(Rózsa, 2010.04.24 12:06)

Köszi szépen a gyors választ! :)

Kinder Pingui házilag

(Szamóca, 2010.04.24 10:03)

Szia Rózsa!
A krém nem folyik hűtés nélkül sem. De arra vigyázni kell, hogy ne nyomódjon meg a sütemény, mert kinyomódni ki tud a krém.
Ami esetleg folyhat, az a középső vékony csokiréteg. Azt hagyd ki, ha szállítani akarod a sütit!
Amin még elgondolkodtam: ha hosszú ideig melegben lesz a sütemény, a tejszín esetleg megromolhat.
Ha árulnak a környéketeken Hulala növényi tejszínt, inkább abból csináld, az nem romlik meg olyan könnyen. Az akár egy napig is eláll hűtés nélkül.

kinder pingui

(Rózsa, 2010.04.24 09:37)

Szia Viki!
Egy kérdés: Ez a suti, illetve a vastag réteg krém miatt mennyire bírja a szállítást? Vagy mondjuk szobahőmérsékleten tárolható-e? Kifolyik a krém miután már megszilárdult, hacsk nincs hűtőben? Szertném elkészíteni, de van egy kis gyerkőc, akinek ez az édesség a kedvence és ezért érdekelne, hogy az utazást bírja-e, ugyanis nem sokára rokoni látogatásra indulunk, de kb 100km utazunk. Alkalmas ez a süti arra? Előre is köszönöm a válaszodat, Rózsa

Kinder pingui

(Szamóca, 2010.02.19 18:28)

Niki, örülök hogy ízlett!

Hulala

(Niki, 2010.02.16 21:58)

Sziasztok!
Nagyon finom ez a süti, próbáljátok ki, kicsit tényleg nehéz, hogy minden stimmeljen, de ha elsőre nem sikerül, másodikra menni fog.
Hulalát nem mindenhol lehet találni, nem akarok reklámozni, de én csak Tesco-ban találtam eddig, Sparban soha nem találtam.

Zsófinak

(Szamóca, 2010.02.13 21:19)

Szia Zsófi!
Az az igazság, hogy a Hulala szerintem inkább kényszermegoldás. Az igazi a valódi tejszín.
De pl. tejcukor allergiások számára csak növényi tejszínnel lehet süteményt készíteni.
Olyankor is megoldás a Hulala használata, ha szállítani kell egy habbal díszített süteményt. Ugyanis a Hulalából vert hab nem esik össze, napokig megtartja a formáját.
Ha Hulalát akarsz használni, tényleg nem kell habfixáló a fölveréséhez. A multiknál szinte mindenütt megvásárolható cukrozott és cukrozatlan változatban.

Rózsikának

(Szamóca, 2010.02.13 21:14)

Sok sikert az elkészítéséhez!

tejszín

(zsófi , 2010.02.10 19:04)

szia :)
már nagyon sok receptedben láttam, hogy Hulala növényi tejszínt is lehet használni a krémekhez.
sok mindenkitől hallottam, hogy nagyon jó és, hogy sokszor még habfixáló sem kell hozzá.
szeretném én is kipróbálni, hogy milyen, de nem tudom, hogy hol lehet kapni :(
Te hol szoktad venni?
köszönöm a választ :)

amúgy ezt a sütit is biztos el fogom készíteni, annyira jól néz ki, hogy akár most is fel tudnék falni belőle egy tepsivel :D:D:D

Megnéztem.

(Bokorné Rózsika., 2010.02.05 14:56)

Elfogom késziteni nagyon jól nézki biztosan finom. Köszönöm.