Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZKOCKA

2015.02.07

Hozzávalók:

30 dkg cukor, 20 vaj, 20 dkg liszt, 5 dkg kókuszreszelék, 5 tojás, 1 teáskanál sütőpor. A bevonáshoz: 20 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj. A díszítéshez: 10 dkg kókuszreszelék.

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Az így kapott krémbe beleforgatjuk a lisztet, a kókuszreszeléket és a sütőport. A tésztát közepes méretű, magas falú tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük, majd kihűtjük.

Közben a csokoládét felolvasztjuk a vajjal és 5 evőkanál vízzel.

A tésztát 12 egyforma nagyságú darabra vágjuk, majd megmártjuk a csokoládéban, aztán kókuszreszelékbe hempergetjük. A csokoládé megdermedése után tálaljuk.

 

p1640841-d.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.