Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZOS PISKÓTATEKERCS

2008.01.18

Hozzávalók:

A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál rétesliszt, 2 csapott evőkanál átszitált cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál hideg víz.

A töltelékhez: 30 + 5 dkg kókuszreszelék, 20 + 10 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 2 tábla (20 dkg)  étcsokoládé.

  

Kép

  

Elkészítés:
     A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporral elkevert lisztet.
     A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
     Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk  kihűlni.

     A kókuszkrémhez 30 dkg kókuszreszeléket összekeverünk 20 dkg puha vajjal és 15 dkg porcukorral.

     A csokoládét fölolvasztjuk. Amikor langyos, de még nem szilárdult meg, hozzákeverjük a megmaradt 10 dkg vajat.

      A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a kókuszos tölteléket, majd a kókuszkrém tetejét vékonyan megkenjük a csokoládékrém felével, ezután a piskótát minél szorosabban feltekerjük. Kívülről bevonjuk a maradék csokoládékrémmel, és beszórjuk a megmaradt 5 dkg kókuszreszelékkel.

 

Kép


 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

kérdés

(flower, 2011.05.17 18:48)

hány cm-es a tepsi?