Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KÓKUSZOS-RÉPÁS KEKSZ

2012.02.24

Hozzávalók:

10 dkg finomra reszelt sárgarépa, 10 dkg barna cukor, 10 dkg liszt, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg szobahőmérsékletű vaj, 2 evőkanál natúr joghurt, 1 citrom reszelt héja, fél kávéskanál szódabikarbóna, negyed kávéskanál őrölt fahéj. A díszítéshez: dió.


p1120783-dd.jpg

Elkészítés:

A hozzávalók összegyúrjuk, és fél órára hűtőgépbe tesszük. Ezután a tésztából diónyi gömböket formázunk, amiket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk, aztán koronggá lapítunk. Minden korong tetejére negyed vagy fél diót nyomunk. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük a süteményt. 10-15 percig hagyjuk a tepsin hűlni, ezután rendezzük süteményes tálra.


 

p1120814-dd.jpg

 

TÖLTÖTT KÓKUSZOS-RÉPÁS KEKSZ


Az előbb leírt tésztából két-két korongot süthető lekvárral összeragasztunk. A széleiket jól összenyomkodjuk, és így sütjük meg. Én 100%-os szilvalekvárt használok hozzá. Nagyon finom!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.