Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


KUKORICAPRÓSZA vagy KUKORICAMÁLÉ

2014.07.22

Hozzávalók (egy 20 x 30 cm-es tepsihez):

20 dkg kukoricaliszt, kb. 3 dl aludttej, 2 evőkanál tejföl, 2-3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaj vagy zsír, csipetnyi só, lekvár.

 

Elkészítés:

A kukoricaliszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, az aludttejet és a tejfölt. Csomómentesen összekeverjük. A tetejére kiskanállal sűrűn lekvárt csöpögtetünk. Kivajazott, 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

  

p1580991-ddd.jpg

  

Tipp:

Ha sósan készítjük, a tésztából kihagyjuk a cukrot (régebben úgysem tettek bele, a lekvár is cukor nélkül készült), és a prósza tetejére megöntözzük zsírral és apró szalonnakockákat szórunk rá.

Mostanában az édes ás sós változatba is szokás egy kávéskanál szódabikarbónát tenni.

  

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.