KUKORICAPRÓSZA vagy KUKORICAMÁLÉ
Hozzávalók (egy 20 x 30 cm-es tepsihez):
20 dkg kukoricaliszt, kb. 3 dl aludttej, 2 evőkanál tejföl, 2-3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaj vagy zsír, csipetnyi só, lekvár.
Elkészítés:
A kukoricaliszthez hozzáadjuk a sót, a cukrot, az aludttejet és a tejfölt. Csomómentesen összekeverjük. A tetejére kiskanállal sűrűn lekvárt csöpögtetünk. Kivajazott, 220 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Tipp:
Ha sósan készítjük, a tésztából kihagyjuk a cukrot (régebben úgysem tettek bele, a lekvár is cukor nélkül készült), és a prósza tetejére megöntözzük zsírral és apró szalonnakockákat szórunk rá.
Mostanában az édes ás sós változatba is szokás egy kávéskanál szódabikarbónát tenni.