Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LEKVÁROS CSÓK

2012.12.11

Hozzávalók:

25 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 5 dkg durvára vágott dió, 5 dkg kandírozott narancs, néhány csipet őrölt fahéj és szegfűszeg, lekvár.

Elkészítés:

A hideg vajat összemorzsoljuk a liszttel. Gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a cukrot, diót, apróra vágott kandírozott narancsot és a fűszereket. A tésztát 30 percre hűtőbe tesszük, majd nagyobb diónyi gombócokat formázunk belöle, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A golyók közepébe fakanál nyelével óvatosan mélyedést nyomunk. A mélyedéseket megtöltjük lekvárral. (Ne túl sokkal, mert kifolyik!)

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 12-05 perc alatt megsütjük. Tálalásnál megszórhatjuk porcukorral.

 

p1280464-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.