Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


LILI CSOKIS SÜTEMÉNYE

2013.01.24

Hozzávalók (egy kb. 30 x 40 cm-es tepsihez):
A tésztához: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 10 dkg étcsokoládé, 5 tojás, 1 kávéskanál sütőpor, 20 dkg liszt.

A krémhez: 10 dkg vaj, 30 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 2 evőkanál rum.
A tetejére: csokoládéforgács.

  

p1300383-dd.jpg

  

Elkészítés:

Először a csokoládékrémet készítjük el. A tejszínbe tördeljük a csokoládét, és kis lángon,addig főzzük, míg a csokoládé fel nem olvad. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. Mikor már csak langyos, belekeverjük a vajat és a rumot. 2-3 órára (vagy egy éjszakára) hűtőgépbe tesszük.
A tésztához a vajat habosra keverjük a porcukorral és a tojások sárgájával, hozzáadjuk az olvasztott, de nem meleg csokoládét és a sütőporos lisztet. Végül beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük, majd két 30 x 20 cm-es téglalapra vágjuk.
A csokoládékrémet kivesszük a hűtőből, habosra keverjük. 3-4 kanálnyi krémet félreteszünk. A többit az egyik tésztalapra simítjuk. A másik lappal befedjük, óvatosan lenyomkodjuk. A sütemény tetejét vékonyan bevonjuk a félretett krémmel, majd megszórjuk csokoládéforgáccsal.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.