Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MACKÓ KEKSZ

2008.01.15

Hozzávalók:

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 2 tojássárgája, fél kis mokkáskanál sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja.

  

Kép

  

Elkészítés:

A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Aztán fél órát hűtőgépben pihentetjük.

A pihentetés után 2-3 milliméter vastagra kinyújtjuk. Mackóformára kiszaggatjuk. 170-180 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. A megsült kekszeket csak kihűlve vegyük ki a tepsiből, mert melegen nagyon törékenyek!

A megsült kekszekre csokoládéval és cukormázzal szemet és szájat rajzolhatunk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

nagyon finom a sűti

(bege rozália, 2010.11.28 16:50)

még sok finom receptet szeretnék

a sűtiröl

(orbán andrea, 2010.11.28 16:47)

jo a sűti

Méz

(Szamóca, 2010.10.29 10:12)

Szia!
Lehet kapni diabetikus mézet is.
Nézd:
http://diabetikus.bolt.diab-pont.hu/shop_ordered/9908/shop_pic/0302DAR350.jpg
Ez a keksz szerintem elég kemény lenne teljes kiőrlésű lisztből, attól tartok.

kérdés

(Time@, 2010.10.29 08:34)

Szia!
Régóta olvasgatom, és készítek a receptjeidből! Köszönöm!
De most olyan próblémám van, hogy nemrég kiderült a nővéremről, hogy kezdetleges cukorbetegsége van. Nem ehet lisztes, cukros... ételeket. A mézeskalácsot nagyon szereti, de azt nem tudom úgy elkészíteni szerintem, hogy a mézet édesítővel váltom ki!?
Gondoltam esetleg erre a kis kekszre teljes kiörlésí liszttel! Szerinted nem lesz nagyon száraz? Vagy nincs valami jó ötleted?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdv.: Timi