MADÁRTEJ SZELET vagy INTELLIGENS KRÉMES
Hozzávalók:
8 tojás, 20 dkg porcukor, 20 dkg olvasztott, de nem meleg vaj, 20 dkg liszt, 1 liter tej, 1 vaníliarúd kikapart belseje. (Ha nincs valódi vaníliád, a cukor egy részét helyettesítsd vaníliás cukorral.)
Elkészítés:
a tojásokat szétválasztjuk.
A tojásfehérjékből két evőkanál cukorral kemény habot verünk.
A tojássárgákat habosra keverjük a maradék cukorral és vaníliával. Belekeverjük a vajat, aztán a lisztet, majd apránként a tejet is.
Végül a tojásfehérje habot beleforgatjuk a tojássárgás keverékbe.
Egy nagyon folyós habot kell kapnunk.
A kész keveréket egy alaposan kivajazott és kilisztezett, 35 x 40 cm-es, magas falú tepsibe öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben egy órát sütjük. Közben nem szabad a sütőt nyitogatni.
Előfordulhat, hogy a sütési idő hosszabb. Ez erősen függ a sütő teljesítményétől. A sütemény akkor van készen, ha az ujjaddal egy picit megnyomod a közepét, és már nem lötyög.
A kész süteményt kihűtjük, és csak utána szeleteljük föl.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
A fénykép és leírás alapján nagyon finom sütemény lehet. elfogom készíteni.
intelligens krémes
(ILA, 2011.03.17 12:26)Ez nagyon finom és főleg egyszerű süti...tényleg percek alatt össze lehet dobni :) Bár amit én madártejszeletnek ismerek az másabb...Andi oldalán olvastam annak a receptjét először..az egy csak tojásfehérjéből sütött piskóta azon főzött vaníliakrém összekeverve vajkrémmel és a tetejére tejszínhab és csokidara...nem túl édes de isteni...fél tepsivel ettem belőle elsőre ami nálam hatalmas szó mivel nem vagyok édes szájú :)
Inteligens Krémes.
(Éva, 2013.11.27 22:13)