Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MADÁRTEJ

2012.10.06

Hozzávalók:

1,5 liter tej, 5 tojás, 10 dkg cukor, 2 vaníliarúd.

 

p1260622-dd.jpg

 

 

Elkészítés:

A tejet felforraljuk.

A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjékből egy evőkanál cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot kanállal az éppen csak gyöngyözve forró tejbe szaggatjuk. Mindkét oldalukat 2 percig főzzük, majd kiemeljük őket a tejből.

A visszamaradt tejet a felhasított vaníliarudakkal még tíz percig főzzük, majd leszűrjük, és langyosra hűtjük.

A tojássárgákat kikeverjük a megmaradt cukorral majd a a vaníliás tejhez adjuk. Kis lángon, állandóan kevergetve besűrítjük.

A vaníliás krémet a tojáshabokkal a tetején tálaljuk.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.