Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÁGLYARAKÁS

2008.01.15

Hozzávalók:
4 alma, 6 kifli, 2 tojás, 10 dkg cukor, 2 cs. vaníliás cukor, 5 dl tej, 5 dkg mazsola (kihagyható), 1 kávéskanál őrölt fahéj.

   

p1130602-dd.jpg

 


Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, a magházukat eltávolítjuk, nyolcadokra vágjuk őket. A kifliket felkarikázzuk és a tojássokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral elkevert tejbe áztatjuk.
Egy tűzálló tálat kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk. A tál aljára egy réteg áztatott kiflikarikát rakunk, erre egy réteg almaszeletet mazsolával és fahéjjal megszórva, erre megint kiflit, rá almát addig, amíg a hozzávalók el nem fogynak. Ha a kifliáztató tálban marad a cukros tejből, azt óvatosan a rakottas tetejére öntjük.
A tálat előmelegített 200 fokos sütőbe tesszük kb. fél órára. (Ha túl hamar pirul a sütemény teteje, alufóliával letakarjuk.)
A kész máglyarakást vaníliaöntettel tálaljuk.
 

Készíthetjük a máglyarakást úgy is, hogy a tejbe csak a tojássárgákat keverjük el. A tojásfehérjékből 2 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A tojáshabot a már megsült máglyarakás tetejére halmozzuk, és a süteményt még 10 percre visszarakjuk a 150 fokra mérsékelt hőfokú sütőbe, hogy a tojáshab színt kapjon.

 

p1130589-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.