Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÁKOS MEGGYES MUFFIN

2008.01.15

Hozzávalók:

20 dkg darált mák*, 20 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, fél kiskanál őrölt fahéj, 3 tojás, 2 dl tejszín, 20 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg puha vaj, egy nagy vagy két kisebb citrom reszelt héja, egy üveg meggybefőtt alaposan lecsöpögtetve.

Ha szeretnél többet tudni a mák csodálatos egészségmegőrző hatásáról, kattint ide: MÁK.

 

Kép

  

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a mákot,  lisztet, sütőport és fahéjat.

Egy másik tálban kikeverjük a tojást a cukorral és a puha vajjal, aztán felöntjük a tejszínnel, majd beleforgatjuk a lisztes mákot. Simára keverjük. Végül hozzáadjuk az alaposan lecsöpögtetett meggybefőttet.

A tésztát 12 muffinkosárkába kanalazzuk és előmelegített 220 fokos sütőben tűpróbáig sütjük (Kb. 15-20 perc).

Jó étvágyat!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Finom

(Dia, 2011.08.29 11:05)

Nagyon finom lett!
Kösz a recit.