MÁMORÍTÓ CSOKOLÁDÉS CSÓK
Hozzávalók:
20 dkg étcsokoládé, 15 dkg kristálycukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojás, egy kicsit púpos evőkanál vaj (2-3 dkg), 2 csapott evőkanál liszt, 10 dkg csokoládé chips vagy egy tábla csokoládé mogyorónyi darabokra vágva (ez lehet tejcsoki is), 5 dkg mandula, dió vagy mogyoró nagyobb darabokra aprítva, 1 kávéskanál sütőpor.
Elkészítés:
A csokoládét összeolvasztjuk a vajjal. A tojásokat egészben habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet egybekeverjük a sütőporral, a csokoládédarabkákkal és a mandulával/dióval/mogyoróval.
A tojást belekeverjük az olvasztott csokoládéba. Aztán hozzáadjuk a lisztet. Az így kapott (csodás illatú!) krémet 1-2 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőgépbe tesszük.
Ezután diónyi golyókat formálunk a krémből, sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket egymástól jókora távolságra, és 180 fokosra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük őket. Vigyázat, nagyon könnyen odaég!
A megsült sütemény még nagyon lágy. Amint kihűl, megszilárdul.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Szia Heni!
Nagyon örülök, hogy neked is ízlett.
Csokis csókról.:)
(Heni, 2010.01.15 17:36)Nagyon isteni ez a ccsokis csók.Oaz én nemtettem bele étcsokit mert nem volt itthon.Csak egy csoki mikulás.De nagyon finom lett.Elolvad az ember szájában.Hmm de finom.:)
Csokis csók
(Szamóca, 2010.01.19 11:16)