Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MANDULÁS KEKSZ

2008.01.15

Hozzávalók (kb. 40 db 6-7 cm átmérőjű kekszhez):

20 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 10 dkg (sötét barna)cukor, 1 csapott evőkanál jó minőségű cukrozatlan kakaópor, 1 tojás, 10 dkg darált mandula, 20 dkg liszt + 1 kiskanál sütőpor (vagy 10 dkg liszt + 10 dkg zabpehely + 1 kiskanál sütőpor).

  

Kép

  

Elkészítés:

A csokoládét megolvasztjuk, amikor még langyos, belekeverjük a vajat, aztán (a következő sorrendben) a cukrot, a kakaóport és a tojást. A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, belekeverjük a mandulát. A sütőporos lisztet a vajas krémbe keverjük.

Az így kapott keverék felét hosszában egy sütőpapírra kanalazzuk úgy, hogy egy hosszú, 3-4 cm átmérőjű hurkát tudjunk formálni belőle. A tészta másik feléből szintén egy ilyen hurkát formálunk egy darab sütőpapíron. A hurkákat jó szorosan a sütőpapírba tekerjük, aztán 15-20 percre mélyhűtőbe rakjuk.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra.

Az egyik tésztahurkát kivesszük a mélyhűtőből, és kb. 6-7 milliméter vastag szeleteket vágunk belőle. A szeleteket egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és a forró sütőbe toljuk. A tészta másik felét akkor vesszük elő, mikor az első adag elfogyott, és azt is összevágjuk, tepsibe rakjuk.

A sütési idő mindössze 12-15 perc. Vigyázat, ez a süti nagyon könnyen megég.

Amikor a keksz megsült, 1-2 percig még lágy, ezért várjunk néhány percet, mielőtt süteményes tálra szedjük.

 

Tipp:

Sülés előtt a korongok tetejébe nyomkodhatunk néhány szem mandulát, áfonyát vagy apró csokikockákat.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.