Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MANDULÁS KORONG

2008.01.15

Hozzávalók:

A tésztához: 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 15 dkg liszt, 15 dkg finomra darált mandula, 2 tojássárgája, csipetnyi sütőpor.

A sütemény tetejére: egy tojásfehérje, mandulaforgács.

Tölteléknek: sárgabarack lekvár.

  

mandulas-korong-001-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük.

Aztán lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.

A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk. Minden másodikat megkenünk villával habosra vert tojásfehérjével, és megszórunk mandulaforgáccsal. A süteményt elõmelegített sütõben (170-180°C)  kb. 10-12 percig sütjük . Amikor megsültek, a lekvárral egy simát és egy mandulásat összeragasztunk.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.