Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MARCIPÁNNAL TÖLTÖTT MUFFIN

2016.03.17

Hozzávalók (12 közepes muffinhoz):

20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 10 dkg (sötétbarna nád)cukor, 15 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg marcipán, 1 kávéskanál sütőpor.

 

Elkészítés:
Az összetördelt csokoládét
a vajjal együtt gőz fölött felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük. A cukrot elhabarjuk a tojással. Hozzáadjuk a csokoládét, majd laza mozdulatokkal beleforgatjuk a sütőporos lisztet.

A marcipánból 12, nagyjából egyforma nagyságú golyót formázunk.

A muffintepsi mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk, majd mindet félig töltjük a csokoládés masszával. A közepükbe 1-1 marcipángolyót helyezünk, és befedjük a maradék tésztával.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Úgy jó, ha a muffin közepe lágy marad. Nagyon finom melegen, de hidegen is fogyasztható.

 

Tipp:

Kínálhatunk hozzá tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is.

 

 

p1750821-dd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.