MARCIPÁNOS BROWNIE
Hozzávalók (egy 40 x 30 cm-es formához):
30 dkg jó minőségű étcsokoládé, 5 tojás, 10 dkg vaj, 5 evőkanál lágy barna nádcukor, 5 evőkanál liszt, 2 evőkanál mandulalikőr vagy rum, 25-30 dkg natúr marcipán, színes cukordrazsé, 2 dkg olvasztott csokoládé.
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz fölött összeolvasztjuk a vajjal, majd kihűtjük. (De semmiképp sem szabad újra megszilárdulnia.)
A tojásokat krémesre keverjük a cukorral, ezután hozzáadjuk a az olvasztott csokoládét, a likőrt, végül beleforgatjuk a lisztet.
A tésztát ezután sütőpapírral bélelt formába öntjük, megszórjuk cukordrazséval, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük, majd a tepsiben kihűtjük.
.Ezután két 20 x 30 cm-es téglalapra vágjuk. Az egyik lapra ráhelyezzük a porcukros deszkán 20 x 30 xm-es téglalappá nyújtott marcipánt, majd befedjük a másik lappal, és kicsit lenyomkodjuk.
A sütemény tetejét olvasztott csokoládéval díszítjük.