Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MARCIPÁNOS PILLANGÓ

2008.01.15

Hozzávalók:

A tésztához: 20 dkg liszt, 10 dkg finomra darált mandula, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojássárgája.

A töltelékhez: 10 dkg vaj, 10 dkg csokoládé, 1-2 evőkanál porcukor.

A bevonathoz: 20 dkg marcipán, a díszítéshez esetleg színes cukormáz.

  

marcipanos-pillangok-008-dd.jpg

  

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük.

Pihentetés után lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és pillangóformákra szaggatjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.

A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C)  kb. 10-12 percig sütjük (a tésztának nem szabad megbarnulnia). Amikor megsült, a csokoládés krémmel vékonyan megkenjük mindegyiket. A csokoládékrémre a kinyújtott marcipánból kiszaggatott marcipánpillangókat fektetünk. A marcipánt esetleg színes cukoríróval díszítjük.

A csokoládékrém készítése:

A csokoládét megolvasztjuk, aztán kihűtjük. Amikor már majdnem hideg, belekeverjük a vajat és a porcukrot. A csokikrémet alaposan kikeverjük.

A marcipán kinyújtása:

A marcipánt enyhén porcukrozott deszkán tudjuk kinyújtani. Ha a marcipántömb túl kemény, néhány másodpercre mikrohullámú sütőbe téve megpuhíthatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.