Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MARIKA SZELET

2008.01.15

A receptet hálásan köszönöm BMARINAK.

Hozzávalók (egy közepes méretű tepsihez):

Tésztához: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 tojás, 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor,  1 kávéskanál szódabikarbóna, 3 evőkanál tejföl,  1 citrom reszelt héja.

A töltelékhez szatmári szilvalekvár (de a képen szereplő változatot baracklekvárral készítettem).

A mázhoz: 20 dkg porcukor, 5 dkg vaj, 3 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor,  2 evőkanál rum (vagy vízben feloldott rumaroma), 3 evőkanál forró víz.

 

Kép

 

Elkészítés:

 

A tészta hozzávalóit össze, két részre osztjuk, és az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy kivajazzuk.

Először a barna tésztából nyújtunk a tepsink méretével megegyező lapot. A barna tésztát a tepsibe rakjuk, aztán jó vastagon megkenjük lekvárral. Ezután kinyújtjuk a világos tésztát is, és a lekvárra borítjuk. Kicsit lenyomkodjuk. Megszurkáljuk egy hústűvel vagy villával, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

 

Amíg a sütemény sül,  a mázhoz a porcukrot, a kakaót, és a vajat összekeverjük 3 evőkanál forró vízzel, állandóan kevergetve fölforraljuk és egyenletes vastagságban a megsült, forró sütemény tetejére öntjük.

A süteményt nagyjából egyforma hasábokra vágva tálaljuk.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Marika szelet

(Erzsi, 2014.01.22 11:47)

Elkészitettem, de nekem a két tészta közti rész, ahova a lekvárt kentem, nem lett ilyen szép. Te hogy csináltad? köszönöm

Marika szelet

(Szemirámisz, 2010.07.09 09:00)

Nagyon guszta lett ! Imádom az ilyen egyszerű, de nagyszerű sütiket. :))