Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÁRVÁNYOS KEVERT SÜTI

2008.01.15

Hozzávalók:

5 tojás, 25 dkg cukor + 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg liszt egy kiskanál sütőporral egybeszitálva, 1 dl tej, 2 evőkanál kakaópor.

 

p1220831-dd.jpg

 

Elkészítés:

A tojásokból, cukorból, vajból és a tejből robotgép habverőjével csomómentes, habos, sűrű krémet keverünk. A krémbe belevegyítjük a sütőporos lisztet, majd a tésztát kettéválasztjuk. Az egyik részbe belekeverjük a kakaóport.

Egy magasabb falú tepsit kivajazunk vagy sütőpapírral kibélelünk, aztán nagyobb evőkanállal váltakozva világos és sötét tésztahalmokat rakunk bele, majd hústűvel csíkokat húzunk a masszába.

A süteményt előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Csokoládéöntettel és tejszínhabbal tálalhatjuk.

 

Tipp:

A sütemény tetejére sütés előtt szórhatunk néhány szem apró vagy apróra vágott gyümölcsöt, darabos diót vagy mogyorót.

A tésztába érdemes belekeverni egy citrom reszelt héját, csipetnyi fahéjat vagy más fűszert ízlés szerint.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Márványos kevert süti

(Andi, 2012.09.03 19:44)

NAGYON finomra sikerült. Meggyet tettem a tetejére ami adott neki egy kis savanykás izt. Reszeltem a tésztába egy citrom héját ami mégjobban kihozta a finom izeket.