Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MENZÁS PISKÓTAKOCKA CSOKIÖNTETTEL

2008.01.15

Hozzávalók:

A piskótához: 5 tojás, 30 dkg cukor, 30 dkg liszt (én 15 dkg sima lisztből és 15 dkg réteslisztből szoktam csinálni, de lehet csak sima lisztből is), 1 kiskanál sütőpor, 1 dl langyos víz.

A csokiöntethez: 1 csomag főzős csokis pudingpor, 2 kiskanál cukrozatlan kakaópor, 4-5 evőkanál cukor, 7,5 dl tej. (Ehhez az öntethez nem kell túl jó minőségű kakaópor, az olcsóbb kakaótól "menzásabb" íze lesz.)

  

Kép

  

Elkészítés:

A tojásokhoz (nem kell szétválasztani a fehérjét és sárgáját), hozzáadjuk a cukrot, és robotgép habverőjével addig keverjük a cukros tojást, amíg egy laza, halvány vajszínű krémet kapunk (kb. 5 perc).

A lisztet összeszitáljuk a sütőporral.

A sütőporos lisztet 3-4 részletben a tojásos habba keverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot. A liszt felének bekeverése után a tésztába forgatjuk a langyos vizet is.

A tésztát egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt, kb. 20 x 25 cm-es, magas falú tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben megsütjük. (Ellenőrizzük tűpróbával, hogy a közepe is átsült-e.)

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a csokiöntetet.

A pudingport összekeverjük a kakaóporral, aztán a 7,5 dl tejjel és a cukorral híg pudingot főzünk. A pudingot a legegyszerűbben így készítheted el: PUDING A LEGEGYSZERŰBBEN. Így nem lesz csomós és nem ég oda.

A megsült piskótát a csokiöntettel jó bőven megöntözve tálaljuk. (A hangulat kedvéért esetleg mélytányérban, kanállal, ahogy az iskolai menzán. )

 

Tipp:

Aki nem ragaszkodik hozzá, hogy pont olyan legyen, mint az iskolában, az a piskótatésztába reszelhet egy kis citrom- vagy narancshéjat, tehet bele vaníliás cukrot, mazsolát, darabos diót...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

piskóta csokija

(Tomika, 2014.01.23 15:39)

ha puding nélkül akarod akkor olvassz fel 15 dkg margarint tegyél bele 10 dkg lisztet, 1 evőkanál kakóport vancukrot, és önts fel kb 8 dl tejjel, és rekj bele még 1 csipetnyi sót, amikor felforrt tegyél bele ízlés szerint cukrot.
garantált menzaélményed lesz

csokiöntet

(Szeszi, 2013.03.03 13:12)

Szia :-) A piskóta így menzai, ahogy van, nem is csinálnám másképp, ezt az ízt keresem :-) Az öntetre viszont megköszönnék egy valódi menzai receptet, mert huszon-harminc évvel ezelőtt nem pudingporból csinálták - na meg azt nem is szeretem.... Hiába keresek, mindenhol az obligát pudingport találom, mert állítólag ebből a legegyszerűbb.. de ettől még nekem nem ízlik....

Re: csokiöntet

(Betty, 2013.03.31 11:10)

Szia!Én most bukkantam rá egy öntetre,ami nem pudingos.2 l tej,4ek liszt,3ek,vaníliáscukor,3ek,kakaópor.Lassú tűznél összeforralod és ennyi.Sok lesz belőle

piskóta csokiöntettel

(izabella, 2011.06.20 12:51)

Nagyon köszönjük a receptet!! :):)