Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MÉZES-CSOKIS MUFFIN

2008.01.15

Hozzávalók (2 dl-es bögrével mérve):

2,5 bögre liszt, 1 bögre barna cukor, 1,5 bögre tej, 1 tojás, 5 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 1 kiskanál sütőpor, pár csipet őrölt fahéj és szegfűszeg.

 

p1280087-dd.jpg

  

Elkészítés:

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral. A sütőporos lisztet egybemorzsoljuk a vajjal. (Én úgy csinálom, hogy a hideg vajat kislyukú reszelőn belereszelem a lisztbe.) A vajas lisztmorzsához hozzáadjuk a barna cukrot.

A csokoládét megolvasztjuk. Belekeverjük a tejet, a kakaóport, a fűszereket, a tojást és a mézet.

A csokoládés krémet a sütőporos liszthez adjuk.

A tésztát papírkosárkákkal bélelt muffintepsibe kanalazzuk. (12 nagy muffin lesz belőle.)

180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A muffinok akkor vannak készen, amikor alaposan megemelkednek, a tetejük fölrepedezik, és ha az ujjunkkal kicsit megnyomjuk őket, nem lötyögnek. Viszont nem muszáj túlsütni őket, mert finomabbak, ha a közepük kicsit lágy marad.

 

Tipp:

A tésztába keverhetsz esetleg egy teáskanál mézeskalácsfűszert, apróra vágott kandírozott narancsot vagy diófélét.

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.