Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MILKA MUFFIN

2008.01.15

Hozzávalók:
5 evőkanál Milka kakaópor, 2 tojás, 2 dl tejszín,  2 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 15 dkg liszt, 1 mokkáskanál sütőpor, 1 tábla töltetlen Milka csokoládé mogyorónyi darabokra vágva, 5 dkg mazsola (kihagyható).

A muffinok tetejére: 1 tábla töltetlen Milka csokoládé, marcipánvirágok.

 

Kép

 

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük a tojásokat, a cukrot, a tejszínt, a vaníliás cukrot és a kakóport. Egy másik edényben egybeszitáljuk a lisztet a sütőporral. Beleszórjuk a csokoládédarabkákat és a megmosott mazsolát. A száraz hozzávalókat a tejszínes krémhez adjuk, és a tésztát jól összekeverjük. (Már ilyenkor valami nagyszerű az illata!)

A csokis masszát 12 muffinkosárkába kanalazzuk, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20-25 percig (tűpróbáig) sütjük.

Mielőtt a muffinok megsülnének, felolvasztjuk a második tábla csokoládét. Amint kivettük a süteményeket a sütőből, rögtön a tetejükre kanalazzuk a folyékony csokit, és mindegyikre egy marcipánvirágot nyomunk.

Jó étvágyat! :)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Milka muffinról

(Gréti, 2010.01.30 15:47)

Nagyon finom lehet kiispróbálom

süti

(Mesi, 2009.06.13 14:00)

nagyon finom
mindenkinek ajálom hogy süsse meg