Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MOGYORÓS CSOKIS MUFFIN

2008.01.15

Hozzávalók:

10 dkg puha vaj, 15 dkg cukor, 2 dl tejszín, 2 tojás, 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor, 30 dkg liszt, 1 kiskanál sütőpor, 20 dkg csokoládé nagyobb darabokra vágva vagy tördelve, 10 dkg durvára darált vagy egész törökmogyoró.

 

Kép

 

Elkészítés:

A vajat (a most következő sorrendet betartva) összekeverjük a cukorral, a tojásokkal, a kakaóporral és a tejszínnel.

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, aztán beleforgatjuk a vajas krémbe.

Végül a keverékhez hozzáadjuk a csokoládédarabkákat és a mogyorót.

Az így kapott tésztát 12 muffinkosárkába kanalazzuk, és előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. A sütemény akkor van készen, ha az ujjunkkal kicsit benyomva, rugalmas a tészta, a teteje felpúposodott és kicsit megrepedezett.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.