Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MOGYORÓS KEKSZ

2008.01.15

Hozzávalók:
20 dkg puha vaj, 10 dkg barnacukor, 20 dkg liszt, 10 dkg darált mogyoró, fél kávéskanál sütőpor, csipetnyi őrölt fahéj, csipetnyi só, fél citrom reszelt héja, 5 dkg apróra vágott csokoládé vagy csokoládécsepp.

 

Elkészítés:

A hozzávalókból sima, egynemű tésztát gyúrunk, amit legalább fél órára hűtőgépbe teszünk. (Mehet negyed órára mélyhűtőbe is.)

A hűtés után a tésztából enyhén vizes kézzel diónyi golyókat gyúrunk. A golyókat  sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kissé távol. A tetejüket kicsit lenyomjuk, hogy korong formájúak legyenek.
A süteményt előmelegített 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A keksz akkor van készen, ha a széle egészen picit barnulni kezd. Ilyenkor a tészta még nagyon lágy. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk a kekszeket kihűlni, csak ezután válasszuk le őket a sütőpapírról. Ekkorra megszilárdulnak, és csodálatosan ropogóssá válnak.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.