Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


MOGYORÓS PEREC

2008.01.15

Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg liszt, 20 dkg hideg vaj, 10 dkg porcukor, 5 dkg finomra darált mogyoró, 1 csomag vaníliás cukor, 2-3 csipetnyi őrölt fahéj. A díszítéshez: olvasztott csokoládé.

  

p1090821-dd.jpg

  

Elkészítés:

A vajat vágjuk kockákra. Adjuk a többi hozzávalóhoz, és gyors mozdulatokkal (hogy a vaj ne olvadjon föl) gyúrjunk tésztát. (Még egyszerűbb, ha a vajat kis lyukú reszelőn reszeljük a lisztbe.)

A tésztát legalább fél órára tegyük hűtőgépbe.

Ezután gyúrjuk át egy kicsit, ha nagyon megkeményedett, majd sodorjunk a tésztából vékony rudakat, és alakítsuk őket perecekké.

A pereceket előmelegített 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt süssük meg. Kihűlés után díszítsük őket olvasztott csokoládéval.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mennyiség

(Anna, 2011.12.13 21:50)

Ebből kb. hány db perec lesz?

Re: mennyiség

(Perec, 2011.12.13 22:09)

Szia Anna!
Attól függ, mekkora pereceket készítesz. Nekem olyan 25-30 db.