Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NARANCSOS-ALMÁS PALACSINTA

2013.01.26

Hozzávalók:

30 dkg liszt, 3 tojás, 1 nagy alma finomra reszelve, 1 narancs finomra reszelt héja, 1 evőkanál étolaj, csipetnyi só, fél káváskanál sütőpor, csipetnyi őrölt fahéj, kb. 5 dl (szóda)víz.

 

p1300406-dd.jpg



Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy a normál palacsintatésztánál sűrűbb, nagyjából tejföl sűrűségű legyen, aztán tapadásmentes serpenyőben (amit esetleg enhyén megolajozunk), a hagyományosnál kisebb átmérőjű és kissé vastagabb palacsintákat sütünk belőle.

Ugyanúgy tölthetjük, mint a hagyományos palacsintákat.

 

Tipp:

A kedvenc töltelékünk ehhez a palacsintához: darált dió cukorral, narancshéjjal, fahéjjal és rummal ízesítve.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.