Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NARANCSOS CSOKICSÓK

2008.01.14

Az ötletet hálásan köszönöm Tavasz Krisztinek.

Hozzávalók:

20 dkg narancsos étcsokoládé (magas kakaótartalmú), 10 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj, 15 dkg vaj, 10 dkg (barna)cukor, 3 tojás, egy csomag vaníliás cukor, 20 dkg liszt, fél kiskanál sütőpor. A sütemény bevonásához átszitált porcukor.

  

Kép

 

Elkészítés:

A csokoládét megolvasztjuk. Belekeverjük a vajat, aztán a cukrot, a tojásokat, végül a sütőporral összeszitált lisztet. Egy könnyen keverhető csokoládékrémet kapunk, amit minimum egy órára hűtőgépbe kell tenni, hogy megdermedjen.

A hűtés után a csokoládés masszából kiskanálnyi adagokat rakunk egy tálba szitált porcukorba. A darabkákat nagyon alaposan meghempergetjük a porcukorban úgy, hogy a cukor mindenütt jól rájuk tapadjon, és a tészta golyó alakot vegyen fel. A cukros golyócskákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk egymástól 3-4 centi távolságra, és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

 

Kép

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Csokicsók

(Szamóca, 2009.12.21 21:58)

Szia!
Inkább puszedli. A belseje puha. Nagyon finom.
Egy dologra nagyon vigyázz: ne égesd el! Nagyon hamar megsül.

narancsos csokicsók

(Zuzmó, 2009.12.21 21:46)

Szia Szamóca! Ez a narancsos csokicsók kemény, mint egy keksz, vagy inkább olyan mint a mézespuszedli? És szerinted meddig áll el? Lehet, karácsonyra megcsinálom aprósütinek.