Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NARANCSOS MUFFIN

2012.03.31

Hozzávalók (12 nagyobb muffinhoz):

30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 2 tojás, 10 dkg puha vaj, 2 dl tej, 1 narancs finomra reszelt héja, 1 vaníliarúd kikapart belseje, 1 kávéskanál sütőpor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipetnyi só. A díszítéshez: 1 narancs leve, 25 dkg mascerpone, 5 dkg porcukor, színes szórócukor.

  

p1120529-ee.jpg

 


Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd a vajjal. Hozzáadjuk a vaníliát, a tejet, a reszelt narancshéjat, végül a sütőporral, szódabikarbónával és sóval összeszitált lisztet. Csak addig keverjük, amíg a tészta összeáll, nem szabad túlkeverni, mert a muffin kemény lesz!
Az így elkészített tésztát muffinpapírral bélelt formákba kanalazzuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a muffinok megemelkednek, és a tetejük repedezni kezd.
A mascarponét kikeverjük a porcukorral, és apránként belekeverünk annyit a narancsléből, hogy a krém még jól formázható, véletlenül sem folyós maradjon. (Nem kell az összes narancslevet felhasználni!) Az így kapott krémet csillagcsöves habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokra nyomjuk. Színes cukorral díszítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.