Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


INSTANT PALACSINTA

2008.01.20

"INSTANT" AMERIKAI PALACSINTA
NIGELLA LAWSON RECEPTJE ALAPJÁN

Ennek a palacsintakészítési módszernek az a lényege, hogy "instant palacsintaport" keverünk, ami lezárt zacskóban vagy dobozban hónapokig eltartható, mindig csak egy csészényit kell elvenni belőle, amikor egy adag palacsintát szeretnénk sütni.

  

Kép

  

Hozzávalók:

A palacsintaporhoz: 60 dkg liszt, 1 csomag sütőpor (vagy fele sütőpor, fele szódabikarbóna), 1 mokkáskanál só, 10 dkg cukor (legjobb, ha 6 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor), aki szereti 1 kiskanál őrölt fahéj (kihagyható).

A palacsintapor hozzávalóit egy nagy mélyhűtőzacskóba vagy légmentesen záródó műanyag dobozba öntjük, jól összerázzuk, aztán a zacskót/dobozt alaposan lezárjuk. A keverék így hónapokig eltartható. Természetesen kétszeres-háromszoros mennyiséget is készíthetünk egyszerre.

A kész palacsinta hozzávalói (2 dl-es csészével mérve): 1 csésze palacsintapor, 1 tojás, 1 csésze tej, 1 evőkanál étolaj, esetleg étolaj a kisütéshez.

Elkészítés:

A port simára keverjük a tojással, tejjel és egy evőkanál olajjal. Az így kapott tésztából palacsintasütőben a nálunk szokásosnál kisebb (10-15 cm átmérőjű) és vastagabb palacsintákat sütünk.

A palacsintákat tálalhatjuk porcukorral megszórva, juharsziruppal, mogyorókrémmel vagy lekvárral, gyümölccsel.

 

Tipp:

Ha a palacsinta sütésekor egy csésze palacsintaporhoz 1 tojást, 1 csésze tejet, 1 evőkanál étoljat + fél csésze buborékos ásványvizet vagy szódavizet adsz, süthetsz az instant palacsintaporból hagyományos, nagyobb, vékony palacsintákat is.

 

Túrós palacsinta instant palacsintaporból

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

palacsinta

(zuzu33, 2009.03.04 20:01)

kedves szamoca, nem egészenértem ezt az eljárást, mert a palacsintába nem kell se szóda, se sütöpor és te is ugyanannyit dolgozol ezzel az instant porral, mintha a rendes palacsintát kevernéd ki. Tehát abszolút hiábavaló dolog ez. a sütöpor egyébként megdöglik idövel, csak úgy mellékesen jegyzem meg.

Re: palacsinta

(nagy ani, 2013.03.01 09:48)

Re: Re: palacsinta

(Sdghah, 2016.04.20 19:02)

H

Re: Re: palacsinta

(Sdghah, 2016.04.20 19:04)

Tök jó a palacsinta recept:-D;-)

Re: Re: Re: palacsinta

(Kjhig, 2016.04.20 19:05)

Tudom én is elkészitetem. Süsü

Instant palacsinta

(Szamóca, 2010.01.22 13:27)

Szia Betti!
Nagyon könnyű elkészíteni. Nálunk a 8 éves gyereknek is megy, szóval mondhatom, hogy gyerekjáték. :)
Akinek nehezen megy a hagyományos palacsinta elkészítése, ez a palacsinta annak is sikerül. És legalább olyan finom.
Kezdésnek a kisebb méretű palacsintákat javaslom, hogy semmiképp se szakadjanak el.

----instant pali

(Betti, 2010.01.22 12:04)

azta, ez király!

instant palacsinta

(Betti, 2010.01.22 12:02)

tök jó!! egyébként nehéz elkészíteni?-mert nagyon jól néz ki, és ha tényleg olyan amilyennek látszik és nem nehéz elkészíteni akkor ez a világ legjobb receptje!

Áfonya

(Ildi, 2009.12.10 13:38)

Szia Szamóca!

Köszönöm a tippeket, majd végigkísérletezem őket :P

Áfonya

(Szamóca, 2009.12.07 14:17)

Szia Ildi!
Áfonyából (és más bogyós gyümölcsökből) úgy a legkönnyebb öntetet készíteni, hogy a lekvárodat fölhígítod egy kis vörösborral, ízesíted cukorral, pici fahéjjal, reszelt narancshéjjal, és felfőzöd.
Ha friss vagy fagyasztott gyümölcsből készíted, akkor egy pici étkezési keményítőt adsz hozzá sűrítésképpen.
Mondok egy másik tippet is, ami nekem nagyon ízlett (egy étteremben ettem). Az erdei gyümölcsökből készült lekvárt átszűrték szitán (hogy teljesen magmentes legyen), és habszifonba rakták (ha nagyon sűrű a lekvár, kis folyadékot kell hozzáadni). A habszifonból kinyomva csodálatos gyümölcshab lett belőle.

Instant palacsinta

(Ildi, 2009.12.07 13:28)

Szia!
Nekem is sikerült a palacsinta, fincsi lett :)
Azt kérdezném csak, h. csinált hozzá áfonyaöntetet is, aminek a receptjéről éppen lemaradtam. Sima áfonyalekvárom van, de gondolom fel lehetne turbózni...:)
Esetleg te nem tudod a titkos összetevőit?

Köszi!

palacsinat

(Mesi, 2009.06.13 13:58)

ez a palacsinta király ötlet
végre nekem is sikerült jó palacsintát csinálni
köszi

Palacsinta

(Szamóca, 2009.06.12 08:51)

Szia! Nagyon örülök, hogy ízlett. :)

instant palacsinta

(mamoca, 2009.06.11 21:37)

Ez nagyon finom!!!!!!!!nagyon ügyes vagy!!!!!!köszi

:)))

(Szamóca, 2009.04.03 17:41)

Köszönöm szépen, Szilvi!

Koszi

(Szilvi, 2009.04.03 15:34)

Csak koszonetet szeretnek mondani az oldalert. Nagyon nagyon jo sutik vannak benne. En azota tudok piskotat kesziteni amiota ratalaltam az oldaladra!
Nagyon ugyi vagy!

Palacsinta

(Szamóca, 2009.04.02 21:15)

Szia Szilvi!
Nagyon örülök, hogy neked is ízlett!

palacsinta

(Szilvi, 2009.04.02 18:27)

Ez valami Isteni finom!!!!!

Szia Zuzu!

(Szamóca, 2009.03.04 20:13)

Ez nem a szokásos magyar palacsinta, hanem az amerikai típusú, abba pedig kell sütőpor.
Tulajdonképpen teljesen hiábavaló a bolti instant porokat árulni is, hiszen azokhoz is mindig kell valamilyen folyadék (tej, tojás...) Mégis elég sokan veszik őket.
Természetesen a saját gyártású palacsintapor csak addig "szavatos", ameddig a sütőpor, amit beleteszünk.