Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NÜRNBERGI PUSZEDLI

2012.11.06

Hozzávalók (kb. 30 süteményhez):

2 tojás, 20 dkg finomra darált mandula, 10 dkg durvára vágott mandula, 10 dkg barna cukor, 10 dkg mazsola, 10 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj, fél kávéskanál őrölt fahéj, negyed kávéskanál őrölt szegfűszeg, néhány csepp mandulaaroma, néhány csepp rumaroma. A díszítéshez: olvasztott csokoládé és szórócukor.

  

p1270645-dd.jpg

 
Elkészítés:

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Belevegyítjük a fűszereket és aromákat, majd hozzáadjuk a mandulát, mazsolát és narancshéjat is.

Az így kapott masszából vizes kézzel nagyobb diónyi golyókat formázunk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk. A tetejüket enyhén lenyomjuk.

A süteményt 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük. Végül olvasztitt csokoládéval és szórócukorral díszítjük.

  

p1270632-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

liszt nélkül

(Zsuzsi77, 2012.12.08 12:27)

Ennek nagyon örülök, éppen ilyen sütit kerestem, melybe nem kell liszt.
Ezer köszönet!

Üdvözlettel!