Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


NUTELLÁS CSILLAGOK

2012.12.08

Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg liszt, 5 dkg finomra darált mogyoró vagy dió, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor,  fél citrom reszelt héja.

A töltelékhez: csokoládés mogyorókrém (nutella). A díszítéshez: olvasztott csokoládé és dió.

    

p1280460-dd.jpg

  

Elkészítés:

A vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel. Szintén gyorsan belegyúrjuk a többi alapanyagot. Aztán fél órát hűvös helyen pihentetjük a tésztát.

Aztán lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagra nyújtjuk és csillag kiszúróval kiszúrjuk. A maradék tésztát megint összegyúrjuk, kinyújtjuk, szaggatjuk.

A süteményeket kivajazott tepsibe rakjuk, elõmelegített sütõben (170-180°C)  kb. 10-12 percig sütjük . Amikor megsültek, a nutellával kettőt-kettőt összeragasztunk, majd olvasztott csokoládéval és dióval díszítjük.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.