OLVADÓ CSOKOLÁDÉS MUFFIN
Hozzávalók (12 muffinhoz):
2 egész tojás, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 10 dkg olvasztott csokoládé (vagy 10 dkg Milka kakaópor), 1 evőkanál holland típusú (cukrozatlan, sötét) kakaópor, 5 evőkanál (barna)cukor, 10 dkg liszt, 1 kávéskanál sütőpor, 1 tábla csokoládé darabokra tördelve.
Elkészítés:
A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, aztán beleszórjuk a csokidarabkákat. Egy másik tálban összekeverjük az összes többi hozzávalót. A krémbe laza mozdulatokkal belekeverjük a sütőporos, csokidarabos lisztet.
A csokoládés krémet (már ilyenkor csodálatos illata van!) 12 muffinkosárkába kanalazzuk, és előmelegített 200 fokos sütőben addig sütjük, amíg a muffinok felemelkednek, és a tetejük megrepedezik.
Az így megsütött muffinok külső része szilárd, ropogós, a belsejük viszont lágy, krémes, a megolvadt csokidarabkák melegen folyékonyak.
Legfinomabb melegen, tejszínhabbal tálalva.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Kedves Szamóca! A muffin tökéletes lett! Köszönöm! :)
http://kulinarisizbombak.blogspot.com
(Turák Kinga, 2011.08.12 21:15)elkészült, bár nem lett ilyen folyós a belseje, de ez überbrutálcsokis, olyannyira, h nekem annyira nem is jön be, mint a páromnak. Még tejszínhabbal is csokis... :)))) én még tettem bele aszaltmeggyet és némi alkoholt is. :)
Csokis muffin
(Szamóca, 2010.02.19 18:16)
Igen, bele kell keverni a tejszínt, de nem kell habbá verni, csak úgy simán belekeverni a tésztába.
Nagyon sajnálom, hogy nem lett jó. :(
Segíts!
(Vica, 2010.02.19 18:07)
Szia!
Megsütüttem!
De valamit elszúrtam!:((
-A tejszínt bele kellett keverni a tésztába? Én belekevertem! -> felverődött, így 20 formába fért csak bele! Aztán szépen feljött sütés közben, de mikor kivettem össze is estek!:((
Ja, nem tudtam addig sütni,hogy repedezett legyena teteje, mert már a végén megégett, de még míndíg nem repedt! Ezért is vált gyanussá a tejszínhab!
Kérlek segíts, ha tudsz! (Ízre nagyon jó!)
Több sütidet kipróbáltam mind nagyon jól sikerült!
Gratulálok az oldalhoz!
Vica
csokis muffin
(Zsiráf, 2014.09.10 15:18)