Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


OROSZKRÉMES FÁNK

2008.01.13

Hozzávalók:

Hozzávalók a tésztához (kb. 20-25 fánkhoz):
10 evőkanál víz, 20 dkg vaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 8 tojás.

A krémhez:
1 liter habtejszín (vagy egy literes Hulala növényi tejszín), 2 csomag Gála vagy Aranka hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor, 25-30 dkg apróra vágott, lecsöpögtetett befőtt gyümölcs (őszibarack, magozott meggy, ananász), 5 dkg puha (vagy előre beáztatott) mazsola.

Valamint: fél liter habtejszín 2 csomag habfixálóval és 10 dkg porcukorral kemény habbá verve vagy fél liter Hulala növényi tejszín egy csomag vaníliás cukorral felverve.

  

Kép

  

Elkészítés:
Felforraljuk a vizet. Amikor forr, belekeverjük a vajat és a csipetnyi sót. Mikor a vaj elolvadt, beleöntjük a lisztet, és gyorsan csomómentesre keverjük (addig, amíg az egész massza elválik az edény falától). Levesszük a tésztát a tűzről, és egyenként alaposan belekeverünk 8 egész tojást (legegyszerűbb géppel).

A fánktésztát csillagcsöves habzsákba töltjük, és 8-10 cm hosszú babapiskóta-formákat nyomunk belőle egy kiolajozott vagy sütőpapírral kibélelt tepsire egymástól nagy távolságra, majd előmelegített 220 fokos sütőben megsütjük a fánkokat (kb. 20 perc). (Közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert ha kinyitjuk, a tészta belül nem lesz üreges!)

A krém elkészítése:
A hozzávalókat egy tálban gépi habverővel felverjük úgy, hogy először a tejszínt öntjük a tálba, 1-2 percig habosítjuk, amíg egy kicsit sűrűsödni kezd, azután adjuk hozzá a pudingport, amivel krémsűrűségűre keverjük. (Nagyon hamar besűrűsödik, vigyázzunk, nehogy túlverjük és összecsomósodjon!)
A vaníliakrémbe laza mozdulatokkal belekeverjük az apróra vágott gyümölcsöket.

A kihűlt fánkokat félbevágjuk. Az aljukat megtöltjük a gyümölcsös vaníliakrémmel. A krém tetejére tejszínhabrózsákat nyomunk, aztán ráillesztjük a fánktészta tetejét.

A fánkokat karamellel, olvasztott csokival, porcukorral díszíthetjük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kedves kritkus!

(Szamóca, 2009.01.12 21:12)

Süsd meg a fánkot a recept alapján, kóstold meg, és azután írj kritikát! :)

Egyébként te nem szoktál vendégeket fogadni?
Mert én gyakran szoktam, és szeretek főzni és sütni nekik.
Ja, a többségük nem gurul. :DDD

Miről írok? Rólad

(egy kritikus, 2009.01.12 20:57)



Nehogymá minden nap ennyit süss. Tegnap 50 kisfánk, ma ez.. Gurultok már?? Mert hogy TE gurítasz, az tuti.