Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


ŐSZIBARACK SÜTI

2008.01.12

Margit néném receptje alapján

Hozzávalók:

A tésztához: 75 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál ecet, (esetleg kis tej).

A töltelékhez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg vaj, 1 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár.

A díszítéshez: piros és zöld ételfesték, kristálycukor, marcipánlevelek, csokidarabkák.

  

Kép

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis tejet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.

A tésztából lapos tallérokat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 10-12 perc alatt világosra sütjük.

  

Kép

 

A megsült sütemények belsejét karalábévájóval, hegyes kis késsel vagy éles szélű mokkáskanállal kikaparjuk az aljuk felőli oldalon. (Vigyázat, nagyon könnyen törnek, óvatosan kell dolgozni velük!)

A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.

  

Kép

 

Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunk a töltelékkel.

Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.

  

Kép

 

Díszíthetjük őket csokidarabkákból formált szárakkal és marcipánlevelekkel.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pirulós szmájli :)))

(Szamóca, 2009.04.15 19:38)

Köszönöm!
Gyerekkorom egyik fő kedvence ez a süti.
Van egy világbajnoki színvonalon sütő nagynéném, ő sütötte sokszor (főleg lakodalmakra).

Ámulok, és ámulok!!!

(Saci, 2009.04.15 19:03)

Legalább 10 éve nem sütöttem ezt a sütit. Ezek a barackok már szebbek nem is lehetnének!!!
Nagyon ügyes vagy!!:)))


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5