ŐSZIBARACK SÜTI
Margit néném receptje alapján
Hozzávalók:
A tésztához: 75 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál ecet, (esetleg kis tej).
A töltelékhez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg vaj, 1 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár.
A díszítéshez: piros és zöld ételfesték, kristálycukor, marcipánlevelek, csokidarabkák.
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis tejet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.
A tésztából lapos tallérokat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 10-12 perc alatt világosra sütjük.
A megsült sütemények belsejét karalábévájóval, hegyes kis késsel vagy éles szélű mokkáskanállal kikaparjuk az aljuk felőli oldalon. (Vigyázat, nagyon könnyen törnek, óvatosan kell dolgozni velük!)
A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.
Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunk a töltelékkel.
Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.
Díszíthetjük őket csokidarabkákból formált szárakkal és marcipánlevelekkel.
Hozzászólások
Hozzászólások megtekintése
Köszönöm!
Gyerekkorom egyik fő kedvence ez a süti.
Van egy világbajnoki színvonalon sütő nagynéném, ő sütötte sokszor (főleg lakodalmakra).
Ámulok, és ámulok!!!
(Saci, 2009.04.15 19:03)
Legalább 10 éve nem sütöttem ezt a sütit. Ezek a barackok már szebbek nem is lehetnének!!!
Nagyon ügyes vagy!!:)))
Pirulós szmájli :)))
(Szamóca, 2009.04.15 19:38)