Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


ŐSZIBARACK SÜTI

2008.01.12

Margit néném receptje alapján

Hozzávalók:

A tésztához: 75 dkg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1 kiskanál szódabikarbóna, fél kiskanál őrölt fahéj, fél citrom reszelt héja, 1 evőkanál ecet, (esetleg kis tej).

A töltelékhez: 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 5 dkg vaj, 1 dl rum, 15 dkg porcukor, 2 evőkanál baracklekvár.

A díszítéshez: piros és zöld ételfesték, kristálycukor, marcipánlevelek, csokidarabkák.

  

Kép

 

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, az ecetet, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, kis tejet adjunk apránként hozzá. Egy jól gyúrható, könnyen formázható masszát kell kapnunk.

A tésztából lapos tallérokat formázunk, és egymástól 3-4 centi távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket. 10-12 perc alatt világosra sütjük.

  

Kép

 

A megsült sütemények belsejét karalábévájóval, hegyes kis késsel vagy éles szélű mokkáskanállal kikaparjuk az aljuk felőli oldalon. (Vigyázat, nagyon könnyen törnek, óvatosan kell dolgozni velük!)

A kikapart tésztát egy tálba szórjuk. Hozzáadjuk a töltelék hozzávalóit, és egybegyúrjuk.

  

Kép

 

Két-két üreges tésztafélgömböt összeragasztunk a töltelékkel.

Az egyberagasztott gömböket kis ételfestékkel megszínezzük, aztán kristálycukorba hempergetjük.

  

Kép

 

Díszíthetjük őket csokidarabkákból formált szárakkal és marcipánlevelekkel.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

őszibarack süti

(Csilla, 2014.04.17 18:59)

Köszi a receptet, ha elfelejtem a hozzávalókat, itt mindig megtalálom :)
Én ételfesték helyett őszibarack és vérnarancs aromákat használok (a vérnarancsot azért mert piros). Így az illata is barackos lesz :)

Őszibarack sütemény

(Ibolya, 2013.03.31 16:20)

Örök hálám ezért a receptért.Tejallergiásnak kerestem Őszibarack sütemény receptet.Csak itt találtam meg.

Köszönetem érte

állat

(stefánia, 2013.03.24 17:44)

állat

(stefánia, 2013.03.24 17:42)

banán

(stefánia, 2013.03.24 17:40)

banán

(stefánia, 2013.03.24 17:40)

Őszibarack süti...

(Ökoandi , 2013.01.25 20:54)

Sziasztok!
Köszi a receptet, éppen most lettem készen vele! :-) Elsőre sikerült, még soha nem csináltam! Tanácsolnám a kérdezőknek, hogy ha gyúrják össze az összetevőket a vajat érdemes 80%-ban megolvasztani és akkor nem kell tejjel puhítani! Amúgy mindent úgy csináltam ahogy le volt írva! Mikor kapargattam ki a tészta belét, figyeltem rá, hogy még meleg legyen, így könnyebben ment, és nem törtem össze! Arra is érdemes odafigyelni, hogy éppen megsül, akkor azonnal ki kell venni a sütőből! Én is kikentem a belsejét lekvárral...
Remélem tudtam segíteni!
Üdv. Andi

barackos süti

(olgi, 2012.12.19 16:04)

Javasolnám a lekvárral kikenni a félgömböket, mert a tészta így sokkal hamarabb finom omlós lesz!

Őszibarack süti

(Tibor, 2012.12.14 15:54)

Megstöttem nagyon jól sikerült bár én fahéj nélkül csináltam de elfogyott mind :D

Nem adom fel!!!

(Laci, 2010.12.18 18:55)

Szia Szamóca!
Megcsináltam a sütit (egyenlőre csak a tésztát) és sütés közben megrepedeztek a golyók kb. mint a képviselő fánk tésztája.
-200C-n sütöttem légkeverve 12 pecig.
-Mivel máshol láttam tettem bele egy kevés ecetet is, hogy nagyobbra emelkedjen.
-Nyitot ablaknál gyúrtam és szaggattam és ettől kicsit kihűlt és a szobahőmérsékletűnél keményebb lett mire a sütőbe került (de nem nagyon).
- A belseje szerintem nem sült át teljesen vagy túl nagylett (38 db. lett belőle) vagy nagy volt a hőfok ezért visszadobtam a "kaparékot", hogy pirosra süljön.
Ami fontos: mitől repedezhetett meg sütés közben?
Mit csináltam rosszul?
Szeretnék olyan szépet mint a tied mert a karácsonyi asztalra kerülne :)
Bocsesz a kisregényért (alapos akartam lenni).
köszi.
Laci.

Re: Nem adom fel!!!

(Ibolya, 2012.01.27 15:37)

Szia! A hétvégére megsütöm és majd megirom hogy sikerűlt.

Re: Nem adom fel!!!

(Ibolya, 2012.01.27 15:37)

Szia! A hétvégére megsütöm és majd megirom hogy sikerűlt.

Re: Nem adom fel!!!

(Ibolya, 2012.01.27 15:38)

Szia! A hétvégére megsütöm és majd megirom hogy sikerűlt.

Re: Nem adom fel!!!

(Ibolya, 2012.01.27 15:38)

Szia! A hétvégére megsütöm és majd megirom hogy sikerűlt.

Re: Nem adom fel!!!

(Ani, 2012.10.02 08:36)

Őszibarack

(Szamóca, 2011.04.23 13:25)

Kati, ez a süti zárt dobozban egy hétig is bőven eláll.

Éva, 10%-os ecet.

Re: Őszibarack

(Mami, 2011.11.17 23:03)

Szia Szamóca!
Az én receptem kicsit egyszerűbb, az egyik fele pirosra, a másik zöldre van festve, és nem kell bele ecet. Az én párom ugyanis ecetérzékeny, de ez a süti a mindene. A volt anyósommal lakodalmakra készítettük. Mindig nagy volt a sikere. A te recepted is készítettük, de a tészta kivájt közepét belekevertük a töltelékbe. A festése pedig nagyon egyszerű. Ma is sűrűn elkészítem, még cukorbetegek is fogyaszthatják.További sok sikert.

Barack Süti

(Kynga, 2010.07.17 22:03)

Szia nagyon szépek a sütik,de kicsit félek hozzáfogni én nem a sütésrésztől félek hanem a festéstől...nagyon nehéz ilyenre megcsinálni?Higitsam vmivel a festéket vagy igy jó töményen?

Re: Barack Süti

(Gyöngyi, 2011.09.15 10:05)

Én is most szeretném kipróbálni. a nővérem ajánlotta a te receptedet. neki bejött. igaz ő gyakorlottabb sütögető, én még kezdő stádiumban vagyok. Én is a színezés miatt agyalok.

kérdés?

(éva, 2011.04.23 09:50)

szia
nem irtad hogy hány százalékos ecetböl mert most csinálok elöször és nem akkarom elrontani.köszi


1 | 2 | 3 | 4 | 5

Következő »