Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PALACSINTA KARAMELLIZÁLT GESZTENYÉVEL

2008.01.11

Hozzávalók a palacsintához (2,5 dl-es bögrével mérve): 

1 tojás, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 csipet só, fél mokkáskanál sütőpor, fél mokkáskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál (vaníliás)cukor.

A töltelékhez: 1 csomag főzős vaníliás pudingpor, fél liter tej, 1 vaníliarúd (vagy két csomag vaníliás cukor), ízlés szerint cukor.

Az öntethez: 25 dkg héj nélküli főtt gesztenye (lehet készen is kapni fagyasztva vagy tasakosan), 1 evőkanál vaj, 5 evőkanál cukor, 1 evőkanál narancslikőr (vagy rum), fél bögre ( 1 dl) forró víz.

  

Kép

  

Elkészítés:

A pudingporból - belefőzve a vaníliarúd kikapart belsejét  - hagyományos módon (a tasakon szereplő leírás szerint) pudingot főzünk. A kész pudingot lefedjük, hogy nehogy megbőrösödjön a teteje.

A palacsinta hozzávalóit csomómentesen összekeverjük, és az így kapott tésztából kiolajozott palacsintasütőben két evőkanálnyi adagokból kicsi, vastag palacsintákat sütünk.

Az öntethez a vajat és a cukrot egy teflon serpenyőben kis lángon  állandóan kevergetve addig pirítjuk, amíg sárgulni kezd. Ekkor felöntjük fél bögre forró vízzel (ilyenkor általában erősen habzik!), és a vizet elkeverjük a sziruppal, majd hozzáadjuk a gesztenyeszemeket, és kb. 10 percig kis lángon főzzük. Végül í likőrrel ízesítjük és levesszük a tűzről.

A palacsintákat megtöltjük a vaníliapudinggal és a meleg karamellás gesztenyével leöntve tálaljuk.

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.