Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PANNI-SZELET

2015.04.09

Hozzávalók (25 x 30 cm-es tepsihez):

a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 20 dkg mascarpone, 5 dkg porcukor,1/2 citrom reszelt héja, 1 csipetnyi só;

a töltelékhez: 1 kg túró, 2 evőkanál liszt vagy kukoricakeményítő, 15-20 dkg porcukor, 1/2 citrom reszelt héja, 1 vaníliarúd, 2 dl szamócalekvár;

a tálaláshoz: 2 dl szamócaöntet.

 

Elkészítés:

A túrót szitán áttörjük. Összekeverjük a liszttel, a cukorral, a citromhéjjal és a vanília kikapart magjaival.

A tészta hozzávalóit robotgépben simára dolgozzuk, majd 3 egyenlő részre osztjuk. Az egyik tésztagombócot félretesszük. A másik kettőt egybegyúrjuk, alaposan belisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, és a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük úgy, hogy a tésztának 2-3 cm magas pereme is legyen. Elsimítjuk rajta a túrós masszát. A maradék tésztából sodort kisujjnyi vastag rudakat elosztjuk a töltelék tetején. A lekvárt erős műanyag zacskóba töltjük, majd a zacskó sarkát levágva óvatosan a tésztarudak közé nyomjuk. A süteményt 180 fokos sütőben 45-50 perc alatt megsütjük. Ha túl gyorsan barnulna a teteje, letakarjuk alufóliával.

A kész süteményt langyosan vagy kihűtve tálaljuk. Szamócaöntetet kínálunk hozzá.

Tipp:

Szamócalekvár és -öntet helyett más gyümölcsből, például barackból, málnából, áfonyából készült termékeket is használhatunk.

Szamócalekvár és -öntet rendelhető a panni@panniszorp.hu e-mail címen, illetve a http://www.nekedterem.hu/vasarlas.aspx?ker=Panni webáruházból.

 

panni-szelet-002-dd.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.