PASTEL DE BELÉM - portugál sütemény
Hozzávalók:
30 dkg leveles tészta, 6 tojássárgája, 20 dkg cukor vagy ennek megfelekő süthető édesítőszer, 1 evőkanál kukoricakeményítő, 3 dl tejszín, 1 vaníliarúd, 1 mokkáskanál őrölt fahéj. Szükséges még 12 nagyobb és 12 kisebb papírkosárka.
Elkészítés:
A vaníliarudat félbevágjuk, a belsejét a tejszínbe kaparjuk, sőt, beledobhatjuk a kikapart rudat is. A vaníliás tejszínt kis lángon öt percig főzzük (vigyázat, könnyen kifut!), majd kihűtjük.
A tésztát akkorára nyújtjuk, hogy 12 db 10 cm átmérőjű kört tudjunk szaggatni belőle. A muffintepsi mélyedéseibe egy-egy papírkosárkát teszünk. A papírkosárkát kibéleljük a tésztával. A tésztába beleteszünk egy-egy kisebb papírkosárkát, amibe egy-egy evőkanálniy száraz babot, borsót szórunk, majd a tepsit 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük öt percre.
Közben a tojássárgákat csomómentesen összekeverjük a cukorral, a keményítővel, majd a vaníliás tejszínnel.
A tepsit kivesszük a sütőből. Kiemeljük a babbal töltött papírokat, majd a tésztakosárkákba kanalazzuk a tojásos krémet.
A süteményt 180 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. Az utolsó néhány percre rá lehet kapcsolni a grillezőt is, hogy a teteje megpiruljon. Az sem baj, ha itt-ott sötétbarna foltos lesz.
A kész sütemények közepébe csipetnyi fahéjat szórunk. Megszórhatjuk őket porcukorral is.
kerdes
(abi123456789, 2014.04.24 16:18)