Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PIHE SZELET

2008.01.11

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 dl tej, 2 tojás, 2 dl étolaj, 1 púpos kávéskanál sütőpor, fél kávéskanál szódabikarbóna, reszelt citromhéj. Mehet még bele 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék és 2 púpos evőkanál baracklekvár is. A sütemény tetejére olvasztott csokoládé. (A csokoládémáz alá is lehet vékony réteg fölmelegített lekvárt kenni.)

 

Elkészítés:

A lisztet egybeszitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával és a kakaóporral.

A többi hozzávalót összekeverjük, és a lisztbe öntjük. Csomómentesre keverjük. (Nem kell túl sokáig keverni, mert akkor nem lesz könnyű a sütemény.)

A tésztát egy sütőpapírral bélelt, 25 x 30 cm-es, magas falú tepsibe vagy egy 26-28 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (A sütési idő kb. 30-35 perc.)

A megsült sütemény tetejét átkenjük fölmelegített baracklekvárral és olvasztott csokoládéval vonjuk be.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.