Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PILLE SZELET - diabetikus

2012.02.28
Ez egy olyan diabetikus sütemény alacsony szénhidráttartalommal, amit cukorbetegek, diétázók is bátran fogyaszthatnak, de ajánlom mindenkinek, aki egészséges, de nagyon finom süteményt szeretne készíteni.
 
Hozzávalók 22-24 cm-es tortaformához:
5 tojás, 4 evőkanál xilit vagy ennek megfelelő más sütésálló édesítőszer, 6 evőkanál zabkorpa, 4 evőkanál kókuszreszelék, 1 citrom reszelt héja, negyed kávéskanál őrölt fahéj, fél kávéskanál szódabikarbóna, 2 evőkanál mandulaforgács. A gyümölcsöntethez: bármilyen friss vagy fagyasztott gyümölcs, xilit vagy más édesítőszer.
 
 

p1070140-dd.jpg

 
 
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjékből a xilit fokozatos hozzáadásával kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, amelyekkel még három percig verjük a habot. A zabkorpát összevegyítjük a kókuszreszelékkel, citromhéjjal, fahéjjal és a szódabikarbónával, majd óvatosan a tojáshabba forgatjuk. Az így kapott tésztát sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük, megszórjuk mandulaforgáccsal, az előmelegített sütőbe tesszük és tűpróbáig sütjük.
Közben a gyümölcsöt megtisztítjuk, földaraboljuk, és pár perc alatt összefőzzük az édesítőszerrel.
A megsült süteményt a gyümölcsöntettel tálaljuk. Melegen és hidegen is finom.
 
Tipp:
Ebből a tésztából készíthetünk diabetikus tortát is, ha a megsült süteményt fölvágva megtöltjük valamilyen cukormentes lekvárral vagy krémmel.

p1070101-ddd.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.