Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

HAGYOMÁNYOS ZALAI ÉS VASI ÉTELEK


PISKÓTATEKERCS

2008.01.11

p1290240-dd.jpg

  

PISKÓTATEKERCS 1.

Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál rétesliszt.

 

piskotatekercsek-20090615-025-ii.jpg

 

 
Elkészítés:
     A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
     A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
     Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk  kihűlni.

       A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.

A piskótát tölthetjük lekvárral, csokoládékrémmel, nutellával, kókuszkrémmel, túróval, pudinggal...

 

piskotatekercsek-20090615-054-ii.jpg

p1350252-dd.jpg

   

PISKÓTATEKERCS 2.

Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 evőkanál hideg víz.

Elkészítés:
     A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a lisztet.
     A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
     Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk  kihűlni.

      A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.

 

piskotatekercsek-20090615-034-ii.jpg

 
 

 KAKAÓS PISKÓTATEKERCS 1.

Hozzávalók:
A piskótához: 5 tojás, 5 evőkanál kristálycukor, 4 evőkanál rétesliszt, 2 csapott evőkanál átszitált cukrozatlan kakaópor.

Elkészítés:
     A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel. Ezután a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporral elkevert lisztet.
     A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
     Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk  kihűlni.

       A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.

 

piskotatekercsek-20090615-046-ii.jpg

 
  

 KAKAÓS PISKÓTATEKERCS 2.

Hozzávalók:
A piskótához: 4 tojás, 4 evőkanál kristálycukor, 3 evőkanál rétesliszt, 2 csapott evőkanál átszitált cukrozatlan kakaópor, 2 evőkanál hideg víz.

Elkészítés:
     A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjékből, a cukrot kanalanként hozzáadva, kemény habot verünk. Egyenként beleöntjük a tojássárgákat, és még 2-3 percig verjük a habverővel, ezután hozzáadunk 2 evőkanál vizet, és még 5 percig verjük a habot. Majd a robotgépet félretesszük, és fakanállal óvatosan, apránként belekeverjük a habba a kakaóporral elkevert lisztet.
     A habos tésztát egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. (Körülbelül tíz perc alatt megsül.)
     Amikor megsült, egy enyhén benedvesített konyharuhára borítjuk, és a konyharuha segítségével szorosan föltekerjük. Így, föltekerve hagyjuk  kihűlni.

      A kihűlt piskótalapot széttekerjük. Egyenletesen rákenjük a tölteléket, majd a piskótát minél szorosabban feltekerjük.

   

  

Csokoládékrém

Hozzávalók:
20 dkg csokoládé, 10 dkg vaj, porcukor ízlés szerint, pár csepp rum vagy rumaroma.

Elkészítés:
A csokoládét megolvasztjuk, majd  langyosra hűtjük. Amikor már csak langyos, belekeverjük a vajat, a cukrot és a rumot. Az így kapott keveréket hűtőgépben teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, robotgép habverőjével habosra keverjük.

 

Csokoládémáz

Hozzávalók:
20 dkg porcukor, 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor, 3 evőkanál napraforgóolaj, 4 evőkanál forróvíz.

Elkészítés:
A hozzávalókat összemelegítjük addig, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokimázat melegen a sütemény tetejére öntjük és gyors mozdulatokkal elsimítjuk.

A csokoládémáz eredeti receptjéért köszönet Fruzsikának!

 

 

PISKÓTATEKERCSEK

(A receptért kattints a képek fölötti szövegre!)

 

ÉLJEN RÉSZEGES JEROMOS! :)

reszeges-jeromos-001-ddd.jpg

 

EPRES PISKÓTATEKERCS

p1330331-dd.jpg

  

GESZTENYÉS TEKERCS

gesztenyes-tekercs-016-gg.jpg

 

KÓKUSZOS PISKÓTATEKERCS

piskotatekercsek-20090615-034-ii.jpg

  

KÓKUSZ ROLÁD

kokuszos-rolad-001-ii.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

hát én nagyon kedvelem a főzést sütést.

(kerék zsuzsi, 2014.10.28 18:20)

nagyon gusztik a piskóta tekercsek, én is nagyon sokszor szoktam csinálni, de dupla adagba.

stefanachemaria@yahoo.com

(maria, 2013.10.11 21:52)

Kókusztekercs receptjét kérném

(Erzsi, Erzsébet, bárhogy, 2013.09.23 08:42)

Most lesz két komoly születésnap, ezen sütik lesznek, nem készül igy torta. Gyönyörüek és változatosak. :) :O

Kókuszos piskótatekercs

(Szamóca, 2009.07.03 11:00)

Szia!
A kókuszos piskótatekercs receptjét megtalálod itt:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/kokuszos-piskotatekercs

Re: Kókuszos piskótatekercs

(zsoka, 2012.04.16 16:32)

köszönöm a receptet nagyon jó!

Re: Kókuszos piskótatekercs

(Erzsébet, 2013.09.23 08:40)

Fantasztikusak a képek, most lesz két komoly születésnap, elkészitem őket is. :)

piskótatekercs

(babi, 2013.03.16 13:29)

mi már csináltunk párszor piskótát de most valami mennyei finomra sikerült

gesztenyekrém

(Margó, 2010.03.14 15:24)

Köszönöm szépen!!

Re: gesztenyekrém

(zsoka, 2012.04.16 16:44)

szeretném ,ha le írnád nekem a gesztenye krém készítését. köszönöm.

piskota

(Maya, 2012.02.10 19:47)

Szia Szamoca!

Mekkora tepsiben sutod ezeket a piskotakat? Lemerned nekem?
Koszonom!
Udv: Maya

Re: piskota

(Szamóca, 2012.02.10 19:51)

Szia Maya!
Abban, ami a sütőhöz van. Szóval a legnagyobban.
De mindjárt lemérem.

Krém

(Szamóca, 2010.03.14 12:51)

Szia!
Gesztenyekrémet szeretnél készíteni piskótatekercshez?
Nézd meg ezt a receptet:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/gesztenyes-tekercs

gesztenyekrém

(Margó, 2010.03.14 11:08)

valami finomat a krémről amit már készítettél megkőszönném .

Piskótatekercs

(Szamóca, 2009.07.21 19:18)

Szia Böbe!
Arra gondolok, hogy esetleg egy picit tovább kellett volna még sütni. A piskóták akkor szoktak ragadni sülés után, ha egy kicsit korán veszi ki őket az ember a sütőből.

Kakaós piskótatekercs2

(Böbe, 2009.07.21 09:52)

Szia!
Napok óta nézegetem az oldaladat, és nagyon szuper, gratulálok!
Szeretek én is sütni, főzni. A sütést kevésbé, de a családom mindent elfogyaszt még ha nem is sikerül a legjobban. Ma a fent leírt csokis piskótát sütöttem meg, de nekem szakadozott, meg ragad megtöltött állapotban is. Ez mitől van? Válaszodat köszönöm, szia.

Kérés

(Handi, 2009.07.03 08:54)

Szia!
Most találtam rá az oldaladra, és először is gratulálni szeretnék a kreativitásodhoz, az ügyességedhez, a gyönyörű fotókhoz!
Örömmel venném a kókuszkrém leírását, mert találtam elfekvőben 40 dekányit belőle. :)
Köszönettel:
Handi