Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


PÖTTYÖS CSOKOLÁDÉS KEKSZ

2015.05.07

Hozzávalók (25-30 kekszhez):
20 dkg jó minőségű étcsokoládé, 20 dkg liszt, 15 dkg vaj, 10 dkg (nád)cukor, 1 nagy tojás, 3 evőkanál tej, 1 kávéskanál sütőpor. A díszítéshez: színes csokoládédrazsé.

Elkészítés:
A csokoládét a tej hozzáadásával gőz fölött felolvasztjuk, majd beledolgozzuk a vajat, és langyosra hűtjük. A cukrot habosra keverjük a tojással, majd hozzáadjuk a csokoládét. Végül beleforgatjuk a sütőporral összeszitált lisztet. Az így kapott krémet kb. 20 percre hűtőgépbe tesszük. 

Sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal kis diónyi halmokat rakosgatunk egymástól 3-4 cm távolságra a tésztából. Minden kekszre csokoládédrazsét szórunk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük a süteményt. A tepsiben hagyjuk kihűlni (közben megszilárdul), majd tálra rendezzük.

 

Tipp:
A tésztát sütés előtt ízesíthetjük néhány csipet fahéjjal, reszelt narancshéjjal vagy vaníliával.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.