Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÉNSZARVAS MUFFIN

2011.12.04

Az ötletet a Fanny magazinban láttam.

Hozzávalók (12 nagy muffinhoz):

A muffinokhoz: 20 dkg liszt, 3 evőkanál kakaópor,  2 tojás, 2 dl tejszín. 10 dkg cukor, 5 dkg olvasztott, de nem forró vaj, 1 kávéskanál sütőpor.

A krémhez:  10 dkg jó minőségű étcsokoládé, 10 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dl tejszín.

A díszítéshez: olvasztott csokoládé, cukordrazsé.

  

p1280109-dd.jpg

   

Elkészítés:

A szarvasok agancsához megolvasztjuk a csokoládét, és sütőpapírra nyomjuk az agancsformákat. A 12 muffinhoz legalább harmincat, mert előfordulhat, hogy néhány összetörik. Félretesszük őket megdermedni.

A muffin hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Nem szabad sokáig keverni, csak, hogy összeálljon, és ne legyenek benne száraz csomók.  A tésztát muffinpapírokkal bélelt tepsibe kanalazzuk,és 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk. Kb. 30 percig sütjük.

A krémhez a tejszínt egy fazékba öntjük, beleszórjuk az apró darabokra tördelt csokoládét és a cukrot, és állandóan kevergetve felforraljuk, majd teljesen kihűtjük. Amikor kihűlt, apránként hozzáadagolva a vajat, gépi habverővel jó habosra keverjük.

A krémet a megsült muffinokra kenjük. Cukordrazséból szemet és orrot illesztünk rájuk, és beléjük szúrjuk a sütőpapírról óvatosan leválasztott agancsokat.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.