Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RÉPÁS-MANDULÁS (vagy DIÓS) SÜTEMÉNY

2008.01.10

Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa apróra reszelve, 4 tojás, 20 dkg barna cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 25 dkg darált mandula (vagy dió), 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál sütőpor. A tetejére: 1-2 kanál kristálycukor (kihagyható!), 5-10 dkg szeletelt mandula (vagy nagyobb darabokra vagdalt dió).
A tojásfehérjét verjük kemény habbá. A tojássárgáját keverjük ki a cukorral, keverjük hozzá a citromhéjat, sárgarépát, mandulát, sütőporos lisztet. Óvatosan forgassuk bele a tojásfehérje-habot. A masszát öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy tortaformába. A tetejét szórjuk meg a (kristálycukorral elkevert) mandulaforgáccsal (vagy dióval). Előmelegített sütőben süssük meg.
 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Kipróbáltam

(Hajni, 2011.07.03 18:51)

Megsütöttem. De egy gázsütőhöz tartozó tepsiben, és rájöttem az bizony nagy a leírt adaghoz. Nem tudtam kiszedni rendesen, hullt széjjel, hisz túl vékony volt. A tortaformában próbálom legközelebb vagy kis tepsiben, csak félek tőle, hogy akkor rendesen átfog sülni. Most az alja klassz volt, de a teteje annyira puha, hogy a család azt latolgatta sületlen. Erre én az képtelenség egy 1-1,5 centis sütinél, és nem sütöttem túl gyorsan, egy 25 perc kb. Egyébként ízre klassz!