Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

SZAMÓCA RECEPT-OLDALA

RECEPT LAP - ízek, tájak, diéták...


RESZELT TÚRÓS LEPÉNY

2008.01.10

Hozzávalók a tésztához:
40 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 4 csapott evőkanál cukrozatlan kakaópor, egy kiskanál sütőpor, 20 dkg puha vaj, 1 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, esetleg egy kis hideg tej.

  

Kép


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit - a tejen kívül - összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta, nagyon óvatosan egy kis tejet gyúrunk bele, de tényleg szinte cseppenként. A tésztának nem szabad ragacsossá válnia. Inkább kemény legyen, mint puha. Az összegyúrt  tésztát egy órára hűtőgépbe tesszük.


Hozzávalók a töltelékhez:
50 dkg túró, 25 dkg porcukor, 3 tojássárgája, 1 vaníliás cukor, 4 tojásfehérje,
5 dkg mazsola, néhány kanál baracklekvár.


A töltelék elkészítése:
Az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral, aztán beleforgatjuk a négy tojásfehérjéből vert kemény habot és belekeverjük a mazsolát.


A sütemény összeállítása:
A tésztát kétfelé osztjuk.  A felét nagylyukú reszelőn belereszeljük a kivajazott, sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy befedje a tepsi alját. Erre ráterítjük a tölteléket. A töltelék tetejét kiskanál segítségével megpöttyözzük néhány kanálka baracklekvárral. Erre egyenletes vastagságban ráreszeljük a tészta másik felét.

A süteményt 200 fokos sütőben megsütjük. (Kb. 45-50 perc.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Reszelt túrós

(Szamóca, 2009.10.09 14:55)

Kedves Marika!
Remélem, sikered lesz vele!

Marika

( Antal Miklósné, 2009.10.07 08:32)

köszönöm szépen a receptet ezt énis ki próbálom és megfogom irni hogy sikerült a elkészitése